- Personlige klimahandlinger i rike land virker ikke

Dr. Bjørn LomborgFoto: Karl Vilhjalmsson

Dr. Bjørn Lomborg

Foto: Karl Vilhjalmsson

lomborg nyp okt.jpg

-Å kansellere dine flyreiser vil ikke ha den effekten klimaaktivister foreslår. Selv ved å stoppe alle 4.5 milliarder flygninger i år og alle år fram til år 2100, reduserer temperaturene med kun 0.03 grader.

Dette sier den danske professoren i statsvitenskap, Dr. Bjørn Lomborg i en kronikk i New York Post.

Han sier videre at alle tiltak i den rike verden heller ikke vil virke så lenge de store mindre utviklede utslippslandene ikke kutter. Lomborg bruker anerkjente klimamodeller til å beregne utslippsscenarier. De viser at ved å slukke alle utslippskilder i de rike landene permanent de nærmeste åtti årene, kun gir en antatt reduksjon av temperaturene på 0.4 grader i år 2100.

Lomborg har i over tyve år tatt til orde for at FN slutter å gjøre mer av ting som ikke virker og heller fokuserer på forskning og utvikling på alternative energikilder som er billige og pålitelige. Det vil føre til at utviklingsland løftes ut av fattigdom, mener han.

Les mer om at klimaaktivister fokuserer på handlinger som ikke har virkning på global oppvarming

Bjørn Lomborg (født 6. januar 1965) er adjungert professor ved Copenhagen Business School (handelshøyskolen i København) og tidligere direktør ved Institut for Miljøvurdering i København (2002–2004).